A suli mellett végzett diákmunka előnyei

Szerző: Diákszemmel

Van, akinek nem is kérdés, hogy dolgozik suli mellett, mások kiváltságos helyzetben vannak, és megtehetik, hogy ne keressenek munkát. Mégis, több előnye is van, ha már a suli mellett elkezdesz diákmunkában dolgozni, akkor is, ha az nem a legkényelmesebb meló, vagy éppen nem olyan magasan fizetett, mint szeretnéd.

1. Ezt a pénzt arra költöd, amire szeretnéd

Diákmunkából nem lehet megélni, viszont meg lehet vele keresni azt a pénzt, amiből egy hónapban szabadon költhetsz arra, amire szeretnél. Megvenni valamit úgy, hogy ezért te dolgoztál meg, egészen más érzés.

2. Megtanulsz bánni a pénzzel

Ez pedig arra is megtanít, hogy hogyan oszd be a pénzt. Ameddig otthonról kérsz, addig arra van, amire egy kérés eredményeként kapsz. Ha saját pénzt osztasz be, látod az elejét és a végét, sokkal kézzelfoghatóbbá válik, hogy ha elköltötted mindet, akkor ebben a hónapban már nincs több.

3. Hamarabb rájössz, hogy mire van igazán szükséged

Amikor már látod, hogyan is kell beosztani, felmerülnek a kérdések, hogy tényleg biztosan szükségem van még erre a ruhára? Kialakul benned, hogy nem veszel feleslegesen, impulzívan dolgokat, ami hosszú távon segít megtanulni félretenni is.

4. Jobban be tudod osztani az időd is

A legtöbb diákmunka rugalmas időbeosztásban végezhető, összehangolhatod az iskolai feladataiddal, viszont rendszert ad és tervezésre késztet: megtanulod, hogyan tervezd meg előre a heted, hogy a feladataidra legyen idő. Ez is rendkívül hasznos képesség.

5. Megtanulod, hogyan működik egy munkahely

A munkahelyi hierarchia, a kommunikáció szabályai, az önálló munkavégzés vs. felettesi kontroll olyan új dolgok, amiket csak munka közben lehet megtanulni. Ezt azok már tudják, akik majd a leendő állásinterjúztatóid lesznek, ezért előnyt jelenthet, ha szerepel az önéletrajzodban diákmunka tapasztalat. Tudják majd rólad, hogy te már tudod, milyen csapatban, egy munkahelyen dolgozni, és nagyon fognak örülni, hogy ezt már nem nekik kell megtanítani neked.

Kezdj el extra pénzt keresni és szerezz tapasztalatokat! Nézd át a Multi Job diákmunka kínálatát >>

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel