5 tipp vizsgára tanuláshoz

Szerző: Diákszemmel

Lassan jön a vizsgaidőszak, nálatok hogy oldják meg az egyetemen? Az biztos, hogy tanulni kell, úgyhogy az alábbi 5 tanács biztos hasznodra válik majd.

1. Ne hagyd az utolsó pillanatra

via GIPHY

Mindig kiderül, hogy többet kell elolvasni, mint gondolnád, vagy hogy több idő feldolgozni, mint hitted. Arról nem is beszélve, hogy minél jobban elosztod, annál alaposabban meg tudod tanulni. Szóval, ugyan az esetek többségében nem bírjuk rávenni magunkat, hogy hamarabb hozzákezdjünk, mint muszáj, próbáld felvenni ezt a szokást.

2. Tegyél rendet az asztalodon

via GIPHY

El se hinnéd, milyen csodákra képes, ha az asztalodon nincs kupi, ha az van előtted, amiből tanulni készülsz, és van helyed kényelmesen írogatni mondjuk jegyzeteket. Ha teli van mindennel az asztalod, akkor az az agyadnak is azt üzeni, csak átmenetileg ültél le tanulni. Pedig hát most elvileg belevágtál, szóval legyen kényelmes és hatékony is.

3. Nézegesd a grafikonokat

via GIPHY

A grafikonnak elsősorban azért szoktunk megörülni, mert azt jelenti, hogy ezen az oldalon csak fél oldal szöveg van, és mennyivel gyorsabban lehet haladni! De érdemes átböngészni őket. A vizuális memória számára sokat segítenek, és lehet, hogy ugyanazt az infót szövegesen elfelejted, de fel tudod idézni a grafikont, és annak segítségével eszedbe jut a válasz a kérdésre.

4. Igyál sok vizet

via GIPHY

Segít frissnek maradni, ha sok vizet iszol, frissebb aggyal pedig jobban meg tudod jegyezni, amit tanulsz. Jobb, mint a kávé, mert az csak ébren tart, de az agyad messze nem működik olyan jól – szóval kínozhatod magad kávéval ébren tartott hosszú estékkel, de fele annyira sem hatékony, mint hinnéd.

5. Ne keseredj el

via GIPHY

Minden vizsgára tanulásnak megvan az a pillanata, amikor azt érzed, sokkal többet kellene még befogadnod, mint amire képes vagy, és arra sem emlékszel, amit már elolvastál. De ne keseredj el, megcsal az agyad, igenis elő tudja hívni azokat, amit annyit magoltál, szóval hajrá!

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel