5 idétlen szabály, amit ténylegesen bevezettek sulikban

Szerző: Diákszemmel

A suli tele van szabályokkal, amik később visszanézve igazán furcsa előírásnak tűnnek, és nem is érted, hogyan tudtad természetesen elfogadni, hogy így kell csinálni. De van néhány extrém példa is, amikor iskolák egészen bizarr előírásokat vezettek be, ezekre olvashattok most példát.

A redditen kérdezte meg valaki, kinél milyen idétlen iskolai szabályt vezettek be, és vicces példák kerültek elő:

Az egyik iskolában, miután az igazgatónő úgy ítélte meg, hogy a lánymosdóban túl sok WC papír fogy, fejadagokat határozott meg: mielőtt valaki elment mosdóba, az igazgatóhoz kellett járulni, és kérvényezni kellett a toalett papírt. Biztos nem volt kínos, valóban..

Egy másik suliban megtiltották a ruhán viselt ragasztószalagot, miután néhány lány úgy ellenkezett a lyukas farmer divat ellen, hogy ragasztó szalaggal fedték be a lyukakat. Elterjedt a trend, mindenki szigszalagos ruhákban járkált, mire betiltották. A vicces állítólag az volt, miután egy srác készített egy ruhát teljes egészében ragasztószalagból, erre fel akarták függeszteni, mire közölte, a szabály úgy szól: nem lehet ragasztószalagot hordani ruhán, arról semmit nem mond, hogy nem lehet kizárólag szigszalagból készített öltözéket viselni.. Végül megnyerte a vitát.

Valaki arról mesélt, hogy egyszer büntetést kapott, amiért hiányzott egy napot a suliból – azon a napon, amikor megkapta az amerikai állampolgárságát, és ennek ügyeit intézte. Mint kiderült, az egyetlen elfogadható indok a hiányzásra a betegség, így a büntetés maradt – büntetést kapott, amiért állampolgár lett.

Egy suliban megtiltották, hogy a diákok a szünetben körben álljanak, az volt a hivatalos indok, hogy éppen droggal is kereskedhetnének egymás között. Erre elkezdtek háromszög formában, majd a következő szünetben négyzet alakzatban állva beszélgetni, mire a vezetőség bedühödött, és egy hétig nem mehettek ki szünetben az udvarra.

Egy másik helyen a 2000-es évek elején az mp3 lejátszókat tiltották be azzal az indokkal, hogy antiszociálissá teszi a társaságot. Erre fogták magukat, mindenki vitt egy könyvet és önmagában olvasott a tanári bejárata környékén, odasúgva a tanároknak: be kellene tiltani a könyveket is, láthatóan túl antiszociálissá teszi őket.

Nálatok volt valami nagyon abszurd szabály?

Forrás: BoredPanda

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel