5 tipp a HR-estől, mit kérdezz meg az állásinterjún

Szerző: Diákszemmel

Szakmai gyakorlatra mész? Diákmunkát vállalsz, és van előzetes állásinterjú? Egy HR-es adott tippeket, te jelöltként mit kérdezhetsz az állásinterjún, ami segít kitűnni a többi jelölt közül, és a javadra dönthetnek!

A legtöbb munkához állásinterjún keresztül vezet az út, és ez bizony nem a legjobb mód, de még nem nagyon találtak ki jobbat. Vannak cégek, akik próbamunkát végeztetnek, ami jó, mert legalább egy előszűrés, de utána is több olyan jelölttel kell megküzdened a pozícióért, akiknek szintén jól sikerült a próbafeladat.

Nem mindenki tudja jól eladni magát, az első állásinterjúidon ráadásul még gyakorlatod sincs, izgulsz. Nem mindenkinek való, mégis mindenkinek át kell esnie rajta, és igyekezni, hogy meg tudd győzni a munkaadót, alkalmas vagy a feladat ellátására.

De tulajdonképpen miről szól egy állásinterjú? A másik oldal sem tudja még megítélni, milyen munkaerő leszel. Nekik igazából ugyanolyan nehéz ez, mint neked – csak persze ők könnyebb helyzetben vannak, mert nekik már van munkájuk, legfeljebb nem a megfelelő új embert veszik fel – ami a cégnek kellemetlen, de nekik személyesen nem feltétlen.

Amivel kitűnhetsz a többi jelölt közül, az az, ha látszik, nem csak megfelelni szeretnél, hanem érdekel a cég, a pozíció, és elébe mész azoknak a kérdéseknek, ami talán ellened döntene, pedig van rá egy jó válaszod. Egy HR szakember szerint az alábbi öt kérdést fűzd bele az állásinterjús beszélgetésbe:

– Mik lesznek a legnagyobb kihívások, amikkel meg kell küzdenem az első hónapban, és hogyan mérik majd le, hogy ezt sikerrel teljesítettem-e?

– Van-e bármi az önéletrajzomban, ami miatt nem biztosak benne, hogy én vagyok a megfelelő jelölt?

– Miben különbözik az önéletrajzom a többi jelöltétől?

– A járvány minden vállalkozást érintett valamilyen formában, Önök, vezetőként hogy élik ezt meg?

– A vállalkozás mennyire befogadó szellemű, mennyire környezettudatos?

Forrás:

@taniracqurwrld#hrtips #hradvice #hradvocate #hroftiktok #interviewtips #getthatjob #fyp

♬ original sound – TaniRacqURwrld

BoredPanda

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel