Így zárd le a tanévet

Szerző:

A vizsgaidőszaknak lassan vége, kezdődhet a nyár! Mi az, amit csinálj meg, mielőtt teljesen magad mögött hagyod ezt a tanévet?

1. Tisztítsd meg a Google Drive-od

Ez, vagy bármelyik másik platform, amit használsz, valószínűleg televan bescannelt jegyzetekkel, félkész beadandókkal, amit a hajtásban jó eséllyel mappákba sem volt időd rendezni. Csinálj egy tisztogatást, töröld ki, ami nem kell, hozz létre egy mappát ennek a tanévnek, és mentsd át ide, amire esetleg még később is szükséged lehet. Ezen belül is nevezd el a fájlokat úgy, hogy később is tudd, melyik micsoda, és bontsd szét tárgyanként.

2. Szortírozz a jegyzeteid között

Ugyanúgy televagy valószínűleg papír jegyzetekkel is, füzetekkel, papírokkal, fecnikkel. Nézd meg, melyik az, amelyik hosszú távon hasznos, a többit pedig dob ki. Amit megtartottál, rendezd szépen sorba és mappába. Nézd meg, melyik az, ami még később is hasznos lehet, azt tedd félre. Amire már nem lesz szükséged, gondold át, van-e olyan csoporttársad, aki még nem végezte el a tárgyat, és később egy aranybánya lehet neki a te jegyzeteid vagy kikérdező kártyáid.

3. Rendszerezd az e-mailjeid

Ha e-mailen küldtek át neked sulihoz kapcsolódó anyagokat, akkor jó eséllyel nagy méretű csatolmányokkal duzzasztott e-mailekkel van tele a fiókod. Egy idő után tele lesz, és minél tovább halogatod a szortírozást, annál utálatosabban hosszan tartó feladat lesz kitörölgetni őket. Nézd át most, mentsd le azokat, amikre még szükséged lehet, és töröld ki a többit. Ha van olyan e-mail, ami fontos információt tartalmaz, azt még most mentsd el egy külön mappába, különben biztos nem fogod megtalálni, amikor szükséged lesz rá.

4. Tegyél rendet az asztalodon

Miután mindent szépen szortíroztál, ez már egyszerű feladat lesz. A szépen elkészített kis mappáidat címkézd fel, és tedd fel a polcra. Dobd ki azokat a tollakat, szövegkiemelőket, amik már nem fognak, és akár jegyzetet és készíthetsz, hogy mit kell majd beszerezned szeptemberben. Ha mindent elpakoltál, szedj le mindent az asztalodról, takarítsd le, tisztítsd le a billentyűzeted (gondolj vissza, hányszor nassoltál tanulás közben!), és szépen rendben pakold vissza az oda való dolgokat.

5. Vidd vissza a könyvtári könyveket

Ez magáért beszél.. ne felejtsd el!

6. Frissítsd a LinkedIn profilod

Tudatosan készülsz a leendő karrieredre? Akkor valószínűleg már most rendelkezel egy LinkedIn profillal, ahol szépen összegyűjtötted, mit tanulsz és mi érdekel. Most egészítsd ki azokkal a készségekkel, amiket ebben a tanévben szereztél! Gyűjtsd itt össze azt a szakmai tudást, amivel rendelkezel, és ez segíthet majd szakmai gyakorlat vagy az első munkahelyed megtalálása során!

Csináld meg ezt a rendszerezést, és máris elönt majd a jó érzés, milyen eredményes tanév áll mögötted, azonkívül az új tanév elején nem egy káosz fogad majd, ami szintén segítség lesz.

Hozzászólások

Szerző: