5 tipp, hogy ne ússzon el a nyári szünet

Szerző: Diákszemmel

Ha vége a vizsgaidőszaknak és elindul a nyári szünet, mindig tele vagyunk tervekkel, amit mind szeretnénk megcsinálni, mert a suli alatt nem volt rá időnk. Aztán a legtöbb esetben nyár végén rájövünk, hogy semmit nem csináltunk meg. Hogy kerüld el, hogy elússzon a nyári szünet?

1. Írj egy listát

Írj egy listát mindazokról a dolgokról, amiket szeretnél megcsinálni a nyáron. Legyen az a könyvespolcod rendberakása vagy valamilyen szórakozás kipróbálása, írj fel mindent, ami eszedbe jut. A listát tartsd jól látható helyen, és mindig egészítsd ki az új dolgokkal, amik eszedbe jutnak.

2. Töltődj fel

Tervezz meg egy olyan aktív pihenést, ami biztos, hogy feltölt a nyáron! Akár egy hét sátrazás a hegyekben, bármi olyan program, ami intenzíven leköti a figyelmed és mindenképp program, élményt ad. Ne fuss bele abba, hogy eltelik a nyár, és semmi emlékezetes nincs benne.

3. Olvass könyvet

Ahelyett, hogy a semmittevős estéid végtelenített közösségi média görgetéssel vagy sorozatnézéssel telnének, szerezz be néhány könyvet, ami izgalmasnak tűnik, és olvass minél többet! Ha az inspirál, tűzz ki magadnak egy kihívást, hogy mennyi könyvet szeretnél elolvasni a nyáron, és igyekezz tartani!

4. Csinosítsd a LinkedIn profilod

Suliban még messzinek tűnhet, amikor majd a tanult területen szeretnél elhelyezkedni, de sokat segíthet, ha már most elkezded összerakni az önéletrajzod. Ha még nincs Linkedin profilod, hozz létre egyet és töltsd fel a szakmailag releváns információkat magadról. Ha már van, frissítsd az új ismereteiddel, alakítgasd. Ugyanígy az önéletrajzzal: készítsd el már most, ha csk alakítgatni, finomítani, bővíteni kell, akkor lesz igazán jó, mire az álláskeresésig eljutsz.

5. Vállalj diákmunkát

Tervezz a nyárba egy időszakot, amikor diákmunkát vállalsz. Amellett, hogy jól jön a plusz pénz, amit így kereshetsz, akár releváns szakmai tapasztalatra is szert tehetsz. Több gyakornoki helyre is keresnek diákmunkában fiatalokat, akár kontrolling, akár pénzügyi területen, nézd meg a lehetőségeket >>

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel