Mit tanuljunk a nyáron?

Szerző: Diákszemmel

Tanulni? Nyáron? Van pár ötletünk, amire hasznosan kihasználhatod az időt, és később hálás leszel magadnak, amiért rászántad magad.

tanulás nyáron

1. Nyelvet

Ha nem tökéletes az angolod, a nyár remek alkalom, hogy fejleszd magad. Szinte bármilyen területen dolgozol majd, előnyt jelent, ha magabiztosan érted az angolt, és a nemzetközi trendeket, külföldi példákat megismered. Ezt ráadásul szórakoztató formában is lehet: filmet nézz felirat nélkül, olvass regényt angolul.

Ha pedig az angolod már elég jó, bármilyen plusz nyelvismeret, még ha alapszintű is, hasznos lehet és jól mutat az önéletrajzodban.

2. A szakmádhoz kapcsolódó készséget, amit nem tanítanak a suliban

Az egyetemi képzéseknek általában jellemzője az elméleti fókusz, ami természetesen fontos, de a munkát aztán majd a gyakorlatban kell végezned, és ahhoz szükséged lesz egyéb ismeretekre is. Ha például kommunikációs területen szeretnél dolgozni, jó, ha tudod kezelni a képszerkesztő programokat. Bármilyen, a vágyott munkádhoz tágabban kapcsolódó ismeret megszerzése közelebb visz ahhoz, hogy könnyebben és jobban tudd majd végezni a feladatod, ráadásul bele tudod írni az önéletrajzodba, ami kiemeli a többi jelentkező közül.

3. A hobbid

Nagyon sokan vannak, akik szereznek valamilyen végzettséget, még talán el is helyezkednek a diploma megszerzése után, de hamar rájönnek, hogy nem ez az az út, amin haladni szeretnének. Ilyenkor jönnek a saját vállalkozások, amik arra a tevékenységre épülnek, amit igazán szeretsz csinálni. Ha neked is van ilyen hobbid, és el tudod képzelni, hogy ebből később saját vállalkozás legyen, akkor használd ki a nyarat, hogy fejleszted magad, és alapozd meg a lehetőségét, hogy felépítsd a saját vállalkozásod.

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel