Tippek sulikezdéshez, ha még nagyon nem vártad

Szerző: Diákszemmel

Augusztus közepétől érzed, hogy nyomasztóan közelít a nyári szünet vége. Úgy érzed, még épp csak elkezdődött, és tulajdonképpen semmit nem csináltál meg abból, amit a szünetre terveztél. Most pedig megérkezett, itt az új suliév, koránkeléssel, feladatokkal, órára járással. Mit tehetsz, hogy ne utáld annyira?

iskolakezdés

1. Aludj sokat

Ha hozzászoktál, hogy hajnalig sorozatokat nézz, és most még bírnád is, mert kipihent vagy, már a suli kezdésétől figyelj arra, hogy aludj eleget. Sokkal könnyebben veszed a feladatokat, ha nem vagy annyira fáradt, és ezt akkor tudod fenntartani, ha már az első héttől odafigyelsz, nem csak akkor kezdesz aludni, amikor már teljesen elfáradtál.

2. Próbáld a társaság felől megközelíteni

Gondolj a suli jó oldalára, arra, hogy találkozol azokkal az emberekkel, akiket kedvelsz, de nem vagytok annyira jóban, hogy nyáron találkoztatok volna. Most újra látod őket, és mindenkivel több időt tölthetsz.

3. Tervezd meg a féléved

Kezdd tudatosan a félévet és kis feladatokkal dolgozz minél többet előre, hogy a vizsgaidőszak, vagy a hajtósabb szakaszok se legyenek olyan fárasztóak. Ha érzed, hogy folyamatosan haladsz, elégedett leszel magaddal, és az egész félév kiegyensúlyozottabb lesz, nem olyan fárasztó, mint ami miatt most annyira nem várod.

4. Nézd meg, mikor lesznek a szünetek

Ha tudod, meddig kell kibírni, hogy végre legyen egy kis szünet, az legalább fény az alagút végén, úgyhogy nézz körül, mi a legközelebbi pihenőidő, amit várhatsz.

5. Tanulsz valami érdekeset?

Ha már egyetemre jársz, akkor jobb esetben alapvetően valami olyat tanulsz, ami érdekel. Nézd meg a tantárgyleírásokat, hátha találsz valami érdekeset, ami felkelti az érdeklődésed, és amit várni lehet.

Kitartás!

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel