3 ok, amiért tényleg megéri suli mellett dolgozni

Szerző: Diákszemmel

Ha iskola mellett diákmunkában dolgozol, annak megvan az a triviális előnye, hogy pénzt keresel, de miért éri meg igazán, hogy rászánd az időt?

diákmunka előnyei

1. A leendő munkaadóid tudni fogják, hogy ambiciózus vagy

A „mai fiatalok” nagyon lusták, nem szeretnek dolgozni.. ismerős? Nos, ez egy létező sztereotípia (nem új mondjuk, de most elég erős), és ha már diákmunka tapasztalatot tudsz felmutatni, ha látszik, hogy te suli mellett is dolgoztál, akkor a munkaadóid látni fogják, hogy te bizony komolyan gondolod ezt a dolgot. Megbízhatóbbnak, tudatosabbnak gondolnak majd, és szívesebben hívnak be téged.

2. Megtanulod a munka-magánélet egyensúly fontosságát

Sokan esnek abba a hibába, hogy mikor egyetem után dolgozni kezdenek, teljesen beszippantja őket a munka. Mert tudják, hogy teljesíteni kell, meg akarnak felelni, be akarják bizonyítani, hogy jók a feladatra. Ha már suli mellett elkezdesz dolgozni, akkor más lesz a hozzáállásod, hiszen mások a preferenciáid: most még a sulira is időt kell szánnod, így nem adhatod át magad teljesen a munkának. Megtalálod az egyensúlyt, amit később is könnyebb lesz megőrizni.

3. Egyre jobb diákmunkák vannak

A diákmunka ma már nem csak azt jelenti, amit korábban, egyre több cég ismeri fel, hogy milyen jól jár, ha fiatalokat foglalkoztat az irodában például asszisztensi pozíciókban. Ezáltal a diákmunka nem csak azt jelenti, hogy pénzt keresel, hanem releváns szakmai tapasztalatra is szert tehetsz, megismerhetsz egy területet, ami segít később elhelyezkedni.

Dolgozz rugalmas időbeosztásban izgalmas pozíciókban, keresd meg a neked legmegfelelőbb diákmunkát a MultiJob-nál!

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel