3 tipp, hogy a téli hidegben is frissen tartsd a tested és a lelked

Szerző: Diákszemmel

Biztos köztetek is vannak, akik a hosszú, szürke téli hétköznapokon már alig tudják kivárni, hogy végre újra kisüssön a nap. Adunk néhány tippet, hogy könnyebben menjen ennek az időszaknak az átvészelése.

1. Sportolj otthon

A testmozgás minden szempontból jól hat a lelkünkre, oldja a stresszhormont, felfrissít, és jobban érezzük magunkat tőle. Sokan vannak, akik szeretnek eljárni futni vagy biciklizni, de a hidegben már nem tudják rávenni magukat, és teljesen elvész a sport a mindennapjaikból. Keress olyan tevékenységet, amit otthon is végezhetsz, és a kényelmes melegben még jobban izzaszd meg és fáraszd le magad! Vegyél egy szobabiciklit, kezdj el jógázni, vagy keress online olyan edzésprogramokat, amik zárt térben is végezhetők. Ha egyedül nehezen szánod rá magad ezekre, szervezz kihívást a barátaid között, vagy csatlakozz olyan csoportokhoz, amik segítenek megszerezni a motivációd.

2. Tervezz kinti programokat is

Hiába van kinn nagyon hideg, és szívünk szerint ki se dugjuk az orrunk, a friss szabad levegő nagyon fontos a mentális egészségünk megőrzése érdekében, úgyhogy figyelj oda, hogy a hidegben is szervezz kinti programokat. Menj el az erdőbe kirándulni, vagy csak a szabadba egy nagyot sétálni. Fel lehet öltözni melegen és ha még mozogsz is közben, akkor nem fogsz annyira fázni. Fontos, hogy télen is menj ki a szabadba.

3. Kezdj bele valami újba

Ha igazi nyári típus vagy, aki télen megőrül a bezártságtól, keress magadnak valamilyen olyan új hobbit, ami felkelti az érdeklődésed, tudsz benne egyre jobbá válni, és még akár hasznos is lehet. Ha már régóta szerettél volna megtanulni rajzolni, fogj bele most, tanulj nyelvet, használd ki az időt, hogy úgysem teheted, amit a legjobban szeretsz, és fordítsd valami hasznosra.

Korán sötétedik, és persze sokkal kevesebb időt tudsz a barátaiddal tölteni, hiszen nincs az, hogy kiülünk este, és csak hajnalban megyünk haza, de ha tudatosan figyelsz a saját jólléted fenntartására, akkor nem fog annyira megviselni a szürke idő!

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel