7 hatékony dolog, ha nincs kedved tanulni

Szerző: Diákszemmel

Lássuk be, az mindannyiunkkal könnyen előfordul, hogy épp nincs kedvünk tanulni. Sokszor azonban olyankor is bennünk van a kényszer, hogy csináljunk legalább valami hasznosat, ami sulival kapcsolatos. Ez kicsit megnyugtatja a lelkiismeretünket, és tényleg, előre léptünk egy kicsit. Mit csináljunk ilyenkor?

1. Nézd át a táskád

A szétszakadt papírfecnik, blokkok, papírzsepik egész halmaza tömíti ki a táskánkat, amiről csak azt érezzük, hogy nem férnek bele a dolgaink, amikor indulnánk. Fogd meg ilyenkor, ürítsd ki az egészet, szórd ki a morzsákat, tisztogasd le, és másnap máris jobb érzés lesz elindulni vele. Mennyit haladtál!

2. Nézd át a fiókjaid, mappáid

Ez mondjuk lehet egy fél délutánt is kitöltő feladat, attól függ, mennyire vagy egyébként rendszerető, és milyen méretű fiókról beszélünk. Rendszerezz, szortírozz, válogasd szét tantárgyak szerint, ami nagyon hasznos, hiszen tulajdonképpen a vizsgára tanulásra készülsz elő.

3. Dobd ki a tollaid, amik nem fognak

Mennyi van, amit magadnál hordasz, vagy az asztalon tartod, pedig már rég nem fog? Dobáld ki őket.

4. Takarítsd le a laptopod

Ne menjünk részletekbe.. Elő a porszívóval, jöjjön ki, ami a billentyűzet alá szorult, és valószínűleg egy kis fertőtlenítős tisztogatás sem fog ártani.

5. Töröld ki a felesleges fájlokat

beadando.doc, beadando-2verzio.doc, beadando-vegleges.doc, beadando-vegleges2.doc., mennyi ilyennel van tele a laptopod és a Google Drive, amitől soha nem találsz meg semmit? Töröld ki, ami nem kell!

6. Tedd rendbe az e-mail postafiókod

Ugyanez a helyzet az e-mailekkel, rendezd mappába a sulihoz kapcsolódó, hasznos információkat tartalmazó e-maileket, töröld ki a nagy csatolmánnyal érkező már nem szükségeseket.

7. Tegyél rendet az íróasztalodon

Ki tudja, még a tanuláshoz is megjöhet a kedved, ha egyszer rendet teszel az íróasztalodon, kiderül, hogy milyen nagy kényelmes hely van a könyvednek és a laptopodnak. Hívogatóvá válik a tágas tér.

Néha engedni kell az önámításnak, szöszölj el valamilyen rendrakással, hogy úgy érezd, ma is csináltál valami hasznosat, és ezek tulajdonképpen tényleg hasznos dolgok, tehát tettél magadnak egy szívességet!

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel