Mi az, amit nem tanítanak a suliban, pedig kellene?

Szerző: Diákszemmel

“Önvédelem – sokaknak növelné az önbizalmát, másokat pedig eltántorítana a bullyingtól” – összeszedtük a legnépszerűbb válaszokat, de kíváncsiak vagyunk, szerintetek mi az, ami hasznos lenne, ha az iskolai oktatás részét képezné?

A BoredPanda megkérdezte az olvasóit, mi az a tudás, amit szerintük lehetne iskolában is tanítani, mert hasznos, és az oktatásban mégsem foglalkoznak vele. Összeszedtük a legnépszerűbb válaszokat:

“Pénzügyi tervezés és tudatosság, a költségvetés beosztása, a hitelkártyák buktatói.”

“Süket-néma beszéd. A társadalom nem elég nyitott a süket közösségre, ami jelentősen változhatna, ha megtanítanának mindenkit kommunikálni.”

“Önvédelem – sokaknak növelné az önbizalmát, másokat pedig eltántorítana a bullyingtól. Növelhető lenne ezzel az egymás iránt érzett kölcsönös tisztelet.”

“Média írástudás: fontosabb, mint valaha. Túl sokakból hiányzik a megfelelő tudás, hogy felismerjenek egy manipulatív, eltorzított üzenetet, kamu hírt, érvekbe ágyazott termékreklámot, így védtelenek ezzel szemben.”

“Az igazságot. A történelem sokkal komplexebb, mint az évszámokra és hősökre redukált eseménynaptár, amiben ráadásul az egyes felek megítélése néhol igen erősen torzított.”

“Kreativitás. Ezt nem lehet tanítani persze, de bátorítani kellene mindenkit, hogy próbálgassa minél több területen a kreativitását, ahelyett, hogy egy passzív én mondom – te megtanulod viszony létezne csak.”

“Hogyan fizess adót. Hogyan lehet vállalkozni. Kritikai gondolkodást.”

“Pszichológia, szociológia. Ezeket csak az egyetem bizonyos szakjain tanítják, pedig fontos lenne mindenkinek.”

“Szexuális felvilágosítás. Valós, nem csak virágnyelven megfogalmazott.”

“Fenntarthatóság. A ruháktól kezdve a tárgyakon át, amiket használunk, az élelmiszerekig – a pazarlás elkerülését, az újrahasznosítás lehetőségeiig.”

Forrás: BoredPanda

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel