Mik voltak 2021 legjobb globális hírei?

Szerző:

A média tele a katasztrófákról szóló hírekkel, nem tudod egyetlen hírportál főoldalát sem anélkül végigböngészni, hogy el ne szomorítsanak. Ezt elégelte meg egy grafikus, aki illusztrálta az év legjobb híreit: egy kicsit fókuszáljunk már a jó dolgokra!

Természetesen fontos tájékoztatni a veszélyekről, a világot érintő problémákról, de ezek már teljesen eluralták a médiát. Közben pedig csodálkozunk, hogy mindenki mentális problémákkal küzd, hogy is lehetne másként, amikor alig látjuk, mi jó történik a világban.

Ezért indította el The Happy Broadcast nevű projektjét egy alkotó, akinek célja, hogy felhívja a figyelmet a jó dolgokra, amik a világban történtek:

Mexikó betiltotta a kozmetikumok tesztelését állatokon! Ők az első ország Észak-Amerikában, akik ezt bevezették.

Hogyan állítsuk meg az illegális hálós halászatot? Szobrokkal! Egy aktivista 39 márványszobrot engedett le a tengerben, amin fennakadnak a hálók, és biztonságot nyújtanak a tengeri élővilágnak.

Portugália nagyot lépett előre a munkahelyi stressz csökkentésére: kimondták, hogy tilos egy beosztottat telefonon felhívni, e-mailt írni neki, vagy SMS-t küldeni munkaidőn kívül.

A Nagy-korallzátony 3 év után először jobb irányba változott, és nem csökkent: több millió korall bébi „született”!

Az influencerek által (is) gerjesztett extrém szépségideálok terjesztésének visszaszorítása érdekében Norvégia kötelezővé tette, hogy közösségi média posztjaikon tüntessék fel, ha bármilyen filtert használtak a fotójukon.

Bázel az első város a világon, amely kötelezővé tette a zöld tetők kialakítását az új építésű házakon. Több, mint 1 millió négyzetméter zöld területet eredményezett!

Egy kanadai vállalat 1 billió fa „ültetését” tervezi drónok segítségével az erdőirtotta területeken úgy, hogy magokat szórnak szét.

Az óriáspanda már nem veszélyeztetett faj! A fajmentőknek és természetvédőknek köszönhetően a számuk megugrott az évek óta tartó csökkenés után.

Egy német állatmenhely Tinder profilt hozott létre az általuk befogadott kutyáknak és macskáknak, hogy azok minél hamarabb gazdára találhassanak.

Dél-Afrika betiltja a trófea vadászatra szaporítását az oroszlánoknak.

Forrás: BoredPanda | WHOLE

Hozzászólások

Szerző: