Random tények a világból és a történelemből, amiken meglepődhetsz

Szerző: Diákszemmel

Mókás szabályok, amikről még biztos nem hallottál, történelmi tények, amiket talán nem ismersz, pedig különlegesek. Ezeket gyűjtöttük most össze. Te melyiken lepődtél meg a legjobban?

Finnországban a gyorshajtásért járó bírság az adott ember fizetésétől függ. Így eshetett meg, hogy a Nokia egy magas rangú vezetője egyszer 103.000 dollárt fizetett, amiért 45-el ment egy 30-as zónában.

A 19. században a rabszolgatartók az USA-ban rájöttek, hogy több szolgasorsban tartott ember menekül át Mexikóba. Erre válaszul az amerikai kormány egyezséget akart aláírattatni Mexikóval arról, hogy kezeljék a menekült rabszolgákat – de Mexikó ezt megtagadta, kijelentve, hogy aki Mexikó földjére lép, az szabad ember.

James Harrison több mint 1000-szer adott vért életében, amit Rh-összeférhetetlenséggel született babáknak adhattak. A vére egy olyan ritka antitestet termel, ami megmenti az ezzel a problémával született csecsemőket. Becslések szerint 2,5 millió csecsemő köszönheti neki az életét.

Állatkertekben a magányos gepárd kölykök mellé sokszor kutyákat tesznek a kifutóba. A félős természetű nagymacskának jelentős megnyugtatást jelent, hogy nincs egyedül, stressztől szabadul meg és van kivel játszania.

Ez egy fehér jak, Tibetben őshonos.

Egy jamaikai lottó-nyertes az alábbi öltözetben vette át 1,5 millió dolláros nyereményét – állítása szerint azért, mert nem szerette volna, hogy a rokonai folyton lehúzzák pénzzel!

Van Japánban egy szálloda, ami 718-ban nyílt meg szálláshelyként, és a mai napig működik – ráadásul ugyanannak a családnak a tulajdonában van!

A képen látható lányok ikrek! Félig jamaikai anyától és fehér apától születtek, természetesen kétpetéjű ikrek, de akkor is, azt sem mondanád meg, hogy rokonok.

Forrás: WTF Facts

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel