10 filmrészlet, amit talán nem vettél észre

Szerző: Diákszemmel

Az alkotók sokszor szeretnek olyan részleteket elrejteni filmekben, amit csak a leglelkesebb rajongók ismernek fel, utalásokat valami másra, esetleg feltűnik valaki az egyik szerepben, akinek máshogy van köze a történethez. Ilyen példákat gyűjtöttünk most össze.

A Thor-ban az egyik asgardit Walt Simonson játssza – a Thor képregények szerzője 1983 és 1987 között.

A Star Wars – Az ébred Erő-ben Harrison Ford ledobja a kabátját a földre, mikor kilépnek az űrhajóból. A Chewbacca-t játszó színész, Joonas Suotamo aztán visszaadja neki, ami a forgatókönyvben nem szerepelt, ezért Harrison Ford arcán őszinte a zavar, amikor megkapja a kabátot.

A Cápa című filmben a TV riportert Peter Benchly, a film alapjául szolgáló könyv szerzője alakítja.

A Harry Potter és a félvér herceg című filmben a gyerek Tom Riddle szobájában hét kavics van az ablakpárkányon, ami már utalás a 7 horcrux-ra.

A kis hableány című mesefilmben egy ponton feltűnik a király és tanácsosa az 1950-es Hamupipőkéből.

A Bohém rapszódiában feltűnik Adam Lambert énekes, aki 2011 óta a Queen frontembere.

A Wonder Woman 1984-ben feltűnik a főhősnőt játszó Gal Gadot férje, Yaron Varsano, és a lányuk.

A Tőrbe ejtve című filmben Ransom pulóverén több lyuk is látszik. A jelmeztervezőnek az volt a szándéka, hogy ezzel is mutassa a karakter közönyét gazdagsága iránt, és tiszteletlenségét a családja felé.

A Vissza a jövőbe harmadik részében a fotós, aki lefényképezi Marty-t és a Dokit, Dean Cundey, a filmtrilógia operatőre.


A Harry Potter és a félvér hercegben Luna egy olyan karkötőt visel, ami a patrónusára utal, ráadásul az ékszert a színésznő, Evanna Lynch készítette.

Forrás: BoredPanda

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel