Mi legyen az asztalodon?

Szerző: Diákszemmel

A statisztikák szerint a rendben tartott, rendszerezett íróasztal 84%-al javítja a hatékonyságot! Ez egy kicsit úgy hangzik, mintha brit tudósok mondták volna, de hátha mégis van benne valami?! Lássuk, mire van szükséged az íróasztalon, hogy hatékonyabb legyen a tanulás.

1. Laptop emelő állvány

A laptop kijelzőjét lefelé hajolva nézzük, ami egy idő után megterhelő a nyaknak. Ha használsz egy állványt, amivel megemeled a magasságát, és a döntött billentyűzeten még kényelmesebben is tudsz gépelni, akkor kevésbé fáradsz el.

2. Állítható asztali lámpa

Sokkal kevésbé fárasztó a megfelelő fényviszonyok mellett olvasni, így egy olyan asztali lámpa, amin megfelelően tudod állítani a fény irányát, szintén sokat segíthet. Így a testhelyzeted is könnyebben változtathatod, nem kell a lámpa fix fényköréhez alkalmazkodni.

3. Asztali óra

Kevesen használják, hiszen a telefonon bármikor meg lehet nézni, mennyi az idő. De sokszor előfordul, hogy amikor csak az időt szeretnénk megnézni, értesítéseket is észreveszünk, és valahogy „kezünkben marad” a telefon, ami máris kizökkent a tanulásból. Ha beszerzel egy órát, akkor az design elemnek is jó, és kivédhető vele a figyelem-elterelés.

4. Jegyzet lapok

Mindig legyen a kezed ügyében néhány papír, amire felírhatsz valamit, ami különösen fontos, vagy éppen post-it-ek, amivel magad elé tűzheted, ha valamit nem akarsz elfelejteni megcsinálni.

5. Kulacs, vízzel

Ha van egy kulacsod, és odafigyelsz, hogy mindig megtöltsd vízzel, akkor hidratált maradsz, és jobban tudsz koncentrálni. Ha nem készíted oda, akkor vagy teljesen elfelejted, vagy lusta vagy felkelni egy pohár vízért. A dehidratáltság azonban rontja a koncentráció-képességet.

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel