3 tipp, mire figyelj amikor nyári munkát keresel

Szerző:

Itt a nyár és ha szeretnél egy kis pénzt keresni, vagy releváns szakmai tapasztalatot gyűjtesz az önéletrajzodba, akkor ez az ideális időpont, hogy belevágj! Adunk 3 tippet, mire figyelj, mielőtt elküldöd a jelentkezésed.

nyári munka

1. Pénzkereset vagy szakmai tapasztalat

A nyári munkának alapvetően két célja van: vagy pénzt szeretnél keresni, vagy szakmai tapasztalatot gyűjtenél, ami később hasznos lesz a munkakeresés során (utóbbi nem zárja ki az előbbit). Ha az a célod, hogy pénzt keress, akkor olyan munkák állnak előtted, amelyekkel rugalmasabb időbeosztásban dolgozhatsz, valószínűleg olyan helyen, ahol sokan mások is diákmunkáznak, így jó hangulat és kellemes társaság is vár.

Ha szakmai tapasztalatot gyűjtenél, akkor szűkebb a megpályázható pozíciók köre, és valószínűbb, hogy egy 9-től 5-ig típusú munkára számíthatsz. Cserébe azonban belepillanthatsz abba a szakterületbe, ahol majd dolgozni szeretnél, kapcsolatokat szerezhetsz, és olyan tapasztalatot, ami jól mutat az önéletrajzodban.

2. Időbeosztás

Gondold végig, mennyit szeretnél dolgozni és milyen időbeosztásban. Munkaidőben szeretnél dolgozni, vagy inkább délután és este? Csak heti néhány nap, vagy akár „teljes munkaidőben”? Hétköznap vagy hétvégén is? Gondold végig az egész nyarat, melyek azok az időszakok, amikor biztosan nem tudsz dolgozni, mennyit szeretnél pihenni. Ha tudod, milyen időtartamra, milyen beosztással keresel munkát, azt is láthatod, hogy mennyi pénzt fogsz keresni.

3. Mennyi utazással jár

Ha már tudod, milyen jellegű munkát szeretnél végezni és mennyi időt szánsz a nyári munkára, akkor azt is nézd meg, az egyes álláslehetőségek mennyi utazással járnak. Nem mindegy, hogy napi kétszer másfél órát kell-e ingáznod, vagy biciklivel negyedóra alatt ott vagy. Ha olyan munkát szeretnél, ahol hasznos szakmai tapasztalatot szerzel, azért megéri többet utazni. Minden esetben mérlegeld, melyik pozíció mennyi utazást ér meg.

Ha előbb határozod meg a preferenciáid és utána kezded böngészni az álláslehetőségeket, sokkal tudatosabban választasz majd és könnyen tudod szűrni az egyes hirdetéseket. Végiggondoltad, neked mi az ideális beosztás? Irány az álláshirdetésekhez >>

Hozzászólások

Szerző: