Hozd ki a legtöbbet a nyári szünetből!

Szerző: Diákszemmel

Eljutottál arra a pontra, hogy kicsit kipihented a sulit, és érzed magadban az agilitást, hogy csinálj valamit? Adunk 5 tippet, mibe fogj bele!

nyári szünet

1. Keress egy új hobbit

Egy-egy hobbi kiválóan alkalmas arra, hogy feltöltődj, kikapcsolódj – elmerülj valamiben, legyen mit várni, stb. Egy új dolog megismerése azonban idő- és energiaigényes, így ezt nem a tanév közben csinálod. Most viszont itt a lehetőség, hogy kipróbálj olyan dolgokat, amik már korábban felkeltették az érdeklődésed. Ha valamelyik megragad, már pont annyira belejössz a sulira, hogy akkor pihentető funkciója legyen!

2. Fedezz fel új helyeket a városban

Nem csak külföldi nyaralásban lehet gondolkodni, a saját környezetedben is sok olyan izgalmas hely van, amit valószínűleg még nem ismersz. Ha budapesti vagy, akkor különösen sok lehetőség áll előtted. Fedezz fel galériákat, olyan környékeket a városban, ahol még nem jártál, kellemes kávézókat. Szuper délutánokat lehet eltölteni!

3. Tegyél rendet

Rendszerezd a tavalyi év jegyzeteit, dobd ki, ami már nem kell, és tedd átláthatóvá, könnyen kereshetővé, ami még igen. Tegyél rendet a laptopodon is, rendezd mappába az év közben össze-vissza lementett dolgokat. Mi az értelme? Ha nem csinálod meg, egy idő múlva akkora káosz lesz, amit csak kétféleképpen tudsz megoldani: vagy kidobod az egészet, vagy megtartod a káoszt, amiben semmit nem találsz meg, tehát olyan, mintha kidobtad volna.

4. Dolgozz a gyengeségeiden

A vizsgaidőszakban megfogalmazódott benned, hogy valami nem megy? Pl. nem tudsz jól jegyzetelni, vagy az esszéírási készséged nem érzed elég jónak. Dolgozz rajta, hogy a következő évben már jobban menjen! Olvass utána, nézd meg, mivel tudnád fejleszteni magad.

5. Vállalj nyári munkát

Keress egy kis pénzt és tegyél szert hasznos szakmai tapasztalatra! Használd ki a lehetőséget, hogy most még kötetlenül jelentkezhetsz bármilyen állásra, ha nem tetszik vagy nem megy jól, bármikor otthagyhatod. Jól mutat az önéletrajzodban, segít eldönteni, mivel is szeretnél majd foglalkozni, és persze közben pénzt keresel. Böngészd a kínálatot >>

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel