Miért használj nyáron is naptárt?

Szerző: Diákszemmel

Nyári szünetben végre nincsenek leadási határidők, vizsgák. Az emiatt érzett felszabadulás sokszor eredményezi, hogy hiába akarunk pár dolgot megcsinálni a nyáron, végül szétfolyik az idő és azt vesszük észre, hogy nem csináltunk meg semmit. 5 tipp, miért érdemes nyáron is naptárat használnod.

1. Rögzítsd a nyári munka beosztásod

Ha nyáron te is diákmunkát vállalsz, jelentősen megkönnyíted magadnak, ha feljegyzed a beosztásod. Így nem terheled magad feleslegesen azzal, hogy meg kell jegyezned, és elkerülheted azt is, hogy véletlen elfelejts bemenni. Ha programot szervezel, akkor pedig sokkal egyszerűbb ellenőrizni, hogy ráérsz-e.

2. Tervezd be a nyári sportolást

Elhatároztad, hogy végre elkezdesz valamit rendszeresen sportolni? Tervezd el, hogyan fogod csinálni és írd be azt is a naptárba! Ha szépen feljegyzed az „edzésterved”, könnyebb ragaszkodni hozzá.

3. Állíts be emlékeztetőket

Ha vannak olyan dolgok, amiket nyáron terveztél megcsinálni – például egy kupis sarokban lévő dolgok szétválogatása -, arra állíts be emlékeztetőt. Igyekezz egy olyan időszakra beállítani, amikor valószínűleg hozzá is tudsz kezdeni. Amint eszedbe jut valami, hogy ezt meg akartad csinálni a nyáron, azonnal ütemezd be valamikorra a naptáradba.

4. Programokat, eseményeket is rögzíts

Amikor látsz egy érdekes programot, azt is mentsd el a naptáradba, hogy ne felejtsd el. Persze, megy az összes barátod, együtt szervezitek, úgysem fogod elfelejteni – gondolhatod. De ha elkezded szokássá építeni, hogy mindent naptárban rögzítesz, az hosszú távon nagy segítség lehet, amikor összekeverednek a dolgok.

5. Tedd ezt azért, hogy szervezett maradj nyáron is

Mindezt elsősorban nem azért csinálod, hogy ne felejtsd el a dolgokat, hanem hogy rendszert adj a tennivalóknak és programoknak. Ha a naptárad vezetése a mindennapjaid része, rendszeresen belenézel, hogy lásd, mi is áll előtted és milyen heted lesz, akkor természetessé válik ez a szervezettség – ami suliidőben is jól jöhet majd.

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel