Így leszek boldogabb idén a suliban

Szerző: Diákszemmel

Abban egyetértünk, hogy senki nem várja, hogy vége legyen a nyári szünetnek, és újra suliba kelljen menni. Ha viszont nagyon nyűgös vagy a ténytől, hogy újra tanulni kell, akkor nem árt javítani a helyzeten. Te is tehetsz azért, hogy kicsit jobban teljenek a napok a suliban.

A suli magával hozza a korán kelést, a feladatokat, a határidőket, a vizsgákat.. rengeteg olyan dolgot, amivel a legtöbbünk a nyári szünet szabadon töltött napjait részesíti előnyben. Saját magunknak kedvezünk, ha megpróbáljuk kicsit kellemesebbé tenni a dolgos hétköznapokat, hogy abban is megtaláljuk az örömet és könnyebben vegyük a feladatokat.

1. Kezdd a napot valami olyannal, amit igazán szeretsz

Hallgasd meg a kedvenc zenéid és táncolj rá, ülj le egy fél órát olvasni, menj el futni. Bármit, ami kellemes neked, tervezd be a reggeli rutinba, és máris jobban indul a nap.

2. Ha valami nyomaszt, beszéld meg valakivel

Sokszor azért viseljük nehezen a hétköznapokat, mert valami nyomaszt akár a sulival, akár egészen mással kapcsolatban. Ha ilyen van, beszéld meg minél hamarabb valakivel, hogy levedd a saját válladról részben a terhet.

3. Gondolj a céljaidra

Amikor igazán semmi kedved csinálni a feladatokat, gondold végig, miért is teszed. Van egy cél, ami felé tartasz, ami miatt azt szeretnéd: idézd fel és tudatosítsd, hogy emiatt teszel erőfeszítést.

4. Tegyél valami kedveset valaki mással

Az emberi természet része, hogy szeretünk másoknak kedveskedni, segíteni. Lepj meg valakit, aki közel áll hozzád, valamilyen aprósággal. Vagy ajánld fel a segítséged, vagy rejts el egy kedves üzenetet ott, ahol megtalálja, vegyél neki csokit, ha szereti – téged is boldogsággal tölt majd el, hogy örömet okoztál, és a kapcsolatotokat is szorosabbá fűzi.

5. Ne vegyél mindent túl komolyan

Mielőtt túl sokat szoronganál, emlékeztesd magad, hogy nem biztos, hogy az adott dolog megéri a stresszt. Sokszor vagyunk hajlamosak apró hétköznapi dolgokat teljesen indokolatlanul túlgörcsölni. Ne hagyd magad belekerülni egy ilyen spirálba!

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel