3 app a hatékonyság növelésére

Szerző: Diákszemmel

A hatékonyságunkat növelhetjük elhatározással, de nem baj, ha megtámogatjuk néhány eszközzel. Mutatunk néhányat, ami neked is segíthet, hogy szervezettebbé válj!

hatékonyság

A koncepció, hogy minden feladatot megpróbálunk fejben tartani, csak felesleges energiát vesz el. Ráadásul óriási öröm egy feladatkártyát arrébb húzni!

Saját magadnak is átláthatóbbá teszed a munkád, ha feladatszervező eszközt használsz, amivel jobban tervezhetővé válik, mi mindent kell még megcsinálnod, hogyan oszd be az időd.

Lássunk néhányat, ami alkalmas lehet az iskolai feladataid átláthatóbbá tevésére!

1. Trello

Minden feladatnak önálló kártyát hozol létre, amelyet színekkel jelölhetsz, csatolmányt kapcsolhatsz hozzá, így egy helyen összegyűjtheted a forrásaid is. Te alakítod ki az oszlopokat, amik között húzogatod a kártyát az előkészülettől a készig.

Csinálhatsz rövid határidős oszlopot, folyamatban oszlopot, gyűjtheted egy helyre azokat a feladatokat, amikhez még be kell szerezned valamit, hogy el tudj kezdeni dolgozni rajta. Az átláthatóság hatékonyabbá teszi a feladatok elvégzését.

https://trello.com/

2. Notion

Azért népszerű, mert nagyon esztétikus a felület, amin rendszerezheted a feladataid, to-do listákat alakíthatsz ki. Asztali gépes verziója és mobil app is létezik.

http://www.notion.so/

3. Flow

Ha szoktad használni a Pomodoro technikát tanuláshoz és iPhone-od vagy Mac-ed van, akkor neked is hasznos lesz. Az általad beállított időtartamot számolja le, így ha 25 percet tanulnál, majd 5 percet pihennél, akkor nem kell az órát nézned, elég, ha ezt használod.

Amíg mást nem teszel teljes képernyőre, addig aktív marad a kijelzőn a számláló.

https://flowapp.info/

Minél több kézzelfogható támpontod van, minél jobban átlátod a feladataid és kézben tartod az időbeosztásod, annál hatékonyabban tudod teljesíteni amit szeretnél.

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel