Így éld túl az első évet a suliban

Szerző: Diákszemmel

Az első benyomások minden helyzetben sokat számítanak, ezért nem mindegy, hogyan teljesítesz a suliban elsőévesen. Ami persze azért nehéz, mert ilyenkor neked is minden új. Hogyan alapozd meg az új helyzetet, hogy ideális lehessen az első benyomás?

első év a suliban

Szerezz megbízható barátokat

A közösség minden esetben segít, így legyél minél nyitottabb és közvetlenebb. Ajánld fel a segítséged, ahol tudod, mert te is segítséget kapsz majd cserébe.

Természetesen nem kell mindenkivel életreszóló barátságokat kötni, de sokkal egyszerűbb mindenkivel megismerkedni még az elején, amikor mind ismeretlenek vagytok egymásnak és még nem alakultak ki a klikkek. Ha mindenkivel van egy alap baráti viszonyod, később majd kiderül, kikből lesznek a barátok. Azzal viszont nagyot nem bízhatsz, ha széles azok köre, akikkel számíthattok egymásra.

Legyél aktív órán

Az első benyomás ugye.. a tanárok is most megszerzik rólad, és hidd el, ők sem tudják teljesen függetleníteni magukat tőle. Ha aktív vagy órán, sokszor hozzászólsz, elmondod a gondolataid, azzal remek benyomást keltesz.

Ha tudják, hogy te aktív figyelemmel vagy ott, érdeklődsz, gondolkodsz, akkor később is máshogy állnak majd hozzád. Arról nem is beszélve, hogy neked is segítségedre lesz ez az aktív bevonódás.

Alakíts ki jó tanulási szokásokat

A rutinok nagyon hamar kialakulnak egy tevékenységgel kapcsolatban, így nem mindegy, hogyan kezdesz hozzá az új suliban a tanuláshoz. Ha kialakítasz olyan szokásokat, amik segítenek, hogy elkerüld a halogatást, hatékonyan tanulj, az hosszú távon is eredményes lehet.

Figyelj oda most és legyél határozott magaddal. Kezdj bele elszántan, és meglátod, milyen eredményeket hoz. Ha jól működik, akkor könnyebb lesz fenntartani a szokásokat.

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel