Még csak 1 hónapja tart a suli, de odafigyelsz ezekre?

Szerző: Diákszemmel

Még csak 1 hónapja tart a suli, de van pár dolog, amire érdemes már most odafigyelni. Te hogy állsz ezekkel?

egyetem diák

1. Kezdd el beszerezni a tanuláshoz valókat

Minden szempontból könnyebbé teszed a saját dolgod, ha már most beszerzed a szakirodalmat, amiből majd tanulnod kell. Ha már most megvan, nem akkor visz el időt a beszerzésük, amikor már a határidők sürgetnek.

Emellett most még minden sokkal könnyebben beszerezhető. A könyvtárban még könnyedén eléred a könyveket, amikből csak egy fejezetet kell kifénymásolnod, a boltból sem kapkodták el a könyveket.

2. Tájékozódj, milyen segítségek elérhetők az egyetemen

Nem kell mindent neked egyedül megoldani, sok mindenre létezik támogatás, segítség az egyetemen. Ezek nem feltétlenül kerülnek eléd, neked kell utánajárni. Nézd meg, mi minden elérhető, hogy tudd, milyen segítségre számíthatsz.

Szervezz le már most jegyzet cserét a csoporttársaiddal. Beszéljétek meg, ki mire jár be. Vedd fel a kapcsolatot azokkal is, akik nem tartoznak szorosan a baráti körödbe.

3. Aludj eleget

Figyelj oda, hogy legalább még most kialudd magad. Nem jó, ha a vizsgaidőszakra úgy érkezel, hogy már teljesen fáradt vagy. Persze csábító, hogy még most kevesebb a kötelesség, nincs közvetlen következménye annak, ahogy a napjaid szervezed, de a vizsgaidőszakban meg fogod érezni, mennyire spóroltál vagy használtad az energiáid.

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel