5 film, amit várunk idén

Szerző: Diákszemmel

Az idei évben számos nagyszabású, izgalmas film érkezik majd, amelyek klasszikus mozi-élményt ígérnek. Ezeket gyűjtöttük most össze.

Oppenheimer

Christopher Nolan azon rendezők közé tartozik, akik olyan különleges világokat építenek, amelyeknek szándékuk szerint minél több eleme valós. Az atombomba atyjáról készült nagyszabású alkotásában ezért valódi robbanásokat látunk majd egy gyönyörűen fényképezett filmben. Ő az az alkotó, akiért mindenképp érdemes elmenni a moziba.

Barbie

Greta Gerwig iránti rajongásunk miatt lehet mondani, hogy elfogultak vagyunk ezzel a filmmel szemben, de azt hiszem, azt bátran kijelenthetjük, hogy kíváncsiság övezi, mit szeretne kihozni a karakterből a rendező. A szintén csodás Noah Baumbach-al közösen írták a filmet, Margot Robbie lesz Barbie, és ki lenne alkalmasabb Ken, mint Ryan Gosling?

65

Egy asztronauta (Adam Driver) ismeretlen bolygón landol, amiről hamarosan rájön, hogy nem más, mint a Föld.. 65 millió évvel ezelőtt! Dínós film! A sci-fi műfaja akkor lesz igazán izgalmas, ha a fantasztikus világba egy olyan történetet is írnak az alkotók, ami megállná a helyét a „díszlet” nélkül is. A 65 író-párosa, Scott Beck és Bryan Woods jegyzi a Hang nélkül című filmet is, amire ez igaz volt.

Wonka

Charlie és a csokigyár történet Timothée Chalamet főszereplésével egy előtörténetben, ami a fiatal Willy Wonka-t mutatja be nekünk.

Dűne: II. rész

Igyekeztünk kerülni a folytatásokat ebben a gyűjtésben (pedig azok uralják a nagyszabású filmek listáját), de Denis Villeneuve Dűnéjét nem nagyon lehet kihagyni. Ha Nolan kapcsán azt mondtuk, hogy olyan filmeket készít, amiket moziban érdemes megnézni, ez mindenképp elmondható erről az alkotásról is. Az első rész meditatív cselekményvezetése és lenyűgöző képi világa után kíváncsian várjuk a folytatást. Ezzel pedig Timothée Chalamet lett az a színész, aki egy ilyen rövid listán kétszer is szerepel.

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel