Egy app mesterséges intelligenciával állít össze playlist-et neked

Szerző: Diákszemmel

Fesztivál poszterek, TikTok videók és keresési előzmények alapján állítja össze, amit szerinte szívesen hallgatsz majd.

playlist

Mesterséges intelligenciát használ egy új app, ami különböző forrásokból ismeri meg az ízlésed és playlistet állít neked össze zenékből, amiket szerinte szívesen hallgatsz majd. A Spotify-al és az Apple Music-al kompatibilis a PlaylistAI (itt elérhető az Apple Store-ban, nem reklám), ami szemben a streaming applikációkkal, elvileg még pontosabban válogatja ki a ízlésednek megfelelőt.

Beállíthatod, hogy milyen zenékre vagy kíváncsi, de nem ez az egyetlen forrás, amiből válogat. Lefotózhatod zenei fesztiválok plakátját, ahol tetszik a lineup, és feltöltheted a fotót az applikációba, ami alapján az még pontosabb képet kap arról, hogy mit játsszon le neked. Miután beazonosította a zenekarokat, felkínálja neked a lehetőséget, hogy töröld a listából, aki viszont nem érdekel.

Azt is be tudod állítani, hogy egy zenekartól összesen mennyi dal szerepeljen a playlistben, így akkor is változatos tud maradni a lejátszási listád, ha az inputok alapján 1-2 zene magasan a kedvenced.

TikTokról is elmenthetsz videókat az appba, akkor is felismeri a zenéket, ha egy videóban több dal is megszólal.

Hozzáférést adhatsz az appnak a Spotify-hoz is, aki így a zenehallgatási előzményeid is fel tudja használni egy új playlist összeállításakor.

Te hogy szeretsz inkább zenét hallgatni: te állítod össze a teljes playlistet, vagy szereted, ha az ízlésed alapján kapsz egyet készen?

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel