A hírfogyasztás is olyan lesz, mint a TikTok?

Szerző: Diákszemmel

Készül a hírek TikTokja, amiben végre mindent elolvashatsz a dolgokról, amik érdekelnek.

Lássuk be, a TikTok egyik legnagyobb előnye nem az, hogy olyan minőségi tartalmat találunk ott, sokkal inkább az algoritmus tanulási képessége, amivel pontosan válogatja nekünk azokat a témákat, amik érdekelnek. Most egy új app a hírekkel is szeretné ezt megvalósítani nekünk.

Az Artifact jelenleg beta verzióban van, és a várólistára USA-beli mobilszámmal lehet feliratkozni. Ha azonban elkezd működni, egész biztos, hogy hamar széles körben elérhető lesz.

Úgy működik, mint a TikTok, csak hírekkel. Amikor belépsz, cikkek sora jelenik meg előtted. Válogat a legnagyobb újságok, pl. a New York Times tartalmai közül, de tematikus blogok bejegyzései is megjelennek. Kiválasztod, ami érdekel, és ezzel elkezded tanítani az algoritmust, mely témákról olvasol szívesen.

Az Instagram alkotói által készített app több funkciót is tesztel, mint például egy Twitter jellegű feed, ahol olyan történeteket láthatsz, amiket azok osztottak meg, akiket követsz.

Az app azt nézi majd, hogy mennyi időt töltesz egy bizonyos cikk olvasásával, és nem azt, hogy melyik tartalomra mennyien kattintottak. Ezzel az a cél, hogy ne olyan cikkek kaphassanak nagy figyelmet, amik a kattintós címmel egyszerűen odavonzzák a figyelmet, hanem olyanokat szeretne kiválasztani, ami valóban annyira érdekesnek tűnik, hogy az ember nem csukja be 2 mp után.

A cél tehát egy olyan app létrehozása, ami olyan addiktív tud lenni cikkek és bejegyzések terén, amilyen a TikTok a videókban. Persze az érdeklődés alapján személyre szabható hír applikációk már jelentek meg korábban is, amiben ez különleges lehet, az az algoritmus működése és szelektáló képessége.

Te kipróbálnád?

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel