5 tipp nehéz tanórához

Szerző: Diákszemmel

A különösen nehéz óra vagy előadás is sikeresebbé tehető, ha követed az alábbi néhány tippet.

nehéz tanóra

A nehéz tárgyakkal szemben hamar ellenérzésünk alakul ki. Emögött jellemzően mindössze az áll, hogy nehezebben értjük meg és ez frusztrációt okoz. Ezt azonban megelőzheted, és akkor a nehéz tárgy inkább egy olyan kihívás lesz, amivel a sikerélmény is nagyobb lehet.

1. Legyél rendszerezett már az elejétől

Erre a tárgyra ne csak a vizsga előtt kezdj figyelni, légy rendszerezett már a kezdetektől. Készíts rövid jegyzeteket egy-egy óra után, amiben összefoglalod magadnak, hogy miről volt szó. Szerezd be időben a kötelező szakirodalmat. És persze figyelj órán, sokat segíthet a tanulásnál.

2. Készülj előre

Az óra előtti napon nézd át a legutóbbi jegyzeteid, hogy felfrissítsd, miről volt szó. Ez abban is segít, hogy ha újra képbe kerülsz, jobban megérted az új információkat, amik elhangzanak.

3. Ne hagyj üresjáratokat

Ne engedd, hogy legyenek homályos foltok az anyag bármely részében: állj meg és ne haladj tovább addig, amíg meg nem érted. Ha olvasod a könyvet, és valami nem világos, akkor keress másik forrás, hátha az segít.

4. Tegyél fel kérdéseket

Ha rendesen mész az anyaggal órán, az azért jó, mert már közben előjön, mi az, amit nem igazán értesz. Itt a lehetőség, hogy tisztázd: tedd fel a kérdéseid a tanárnak.

5. Használj alternatív forrásokat

Nem csak azokra igaz ez, amit nem értesz, általában is hasznos, ha a tanár előadásán és a kötelező irodalmon kívül más forrásokat is használsz. Nézz meg YouTube videókat a témában, olvass el cikkeket a neten: minél szélesebb körből szerzel változatos információkat, annál könnyebben érted meg, miről van szó.

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel