Így tudod visszaállítani a TikTok-on a For You oldalt

Szerző: Diákszemmel

A TikTok algoritmusáról mindenki rengeteget beszél: ez a legnagyobb erőssége, de ugyanakkor bizonyos szempontból a gyengesége is az app-nak. Hogyan kell teljesen visszaállítanod a „Neked” oldalt, ha újra szeretnéd tanítani, hogy mi érdekel?

A TikTok algoritmusa legendásan gyorsan és pontosan tanul. A videónézési szokásaid alapján hamar feltérképezi, hogy mit szeretsz, és sorra mutatja neked a videókat, amik érdekelni fognak. Éppen emiatt addiktív az app, hiszen egymás után jelennek meg az olyan tartalmak, amiket valóban meg akarsz nézni.

A gyors tanulás viszont bizonyos szempontból a gyengesége is. Ha a TikTokon akarsz utánanézni valaminek, és végignézel egy videót a témában, vagy esetleg még meg is osztod, akkor aztán vége sem lesz a hasonló témájú videóknak. Pedig ez nem feltétlen jelenti azt, hogy ennyire érdekel a téma, csak valamit megnéztél.

Eddig az egyetlen eszköz, amit ilyenkor tehettél, hogy nagyban nyomkodtad a „nem érdekes” gombot, és bíztál benne, hogy lassan ejti a témát.

Most viszont egy új eszközt is bevezetnek hamarosan, amivel a gyári szintre állíthatod vissza a „For You” oldalad. Vagyis elölről kezdheted az algoritmus tanítását, anélkül, hogy új fiókot kellene regisztrálnod.

A Profil menüben a beállítások és biztonság (Settings and privacy), azon belül a Tartalom preferenciák (Content preferences) menüpontban lesz egy „Neked feed frissítése (Refresh your For You feed) opció, amit kiválasztva elérheted, hogy a TikTok elfelejtse, milyen tartalmakat szeretsz és alaphelyzetbe állítsa a For You oldalt.

Mindezzel párhuzamosan az USA újra az app betiltásával fenyegeti a kínai céget, arra hivatkozva, hogy attól tartanak, az app 100 milliós amerikai felhasználó bázisának adatait felhasználja a kínai kormány. Emiatt az amerikai kormányzat azt követeli, hogy a TikTok tulajdonosai adják el részesedésüket. Erre persze az a válasz érkezett, hogy ha az adatáramlás megfékezése a cél, arra nem a tulajdonosváltás a megoldás.

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel