Milyen diákmunkát vállaljak?

Szerző: Diákszemmel

A diákmunka kiváló lehetőség, hogy pénzt keress és anyagi biztonságra tegyél szert. Emellett azonban hasznos tapasztalatszerzési lehetőség is, amit később előnyödre fordíthatsz, amikor állandó állást keresel. Alkalmat ad a kapcsolatépítésre is, új embereket ismerhetsz meg, amivel bővítheted a szociális hálód, ami a karriered szempontjából is fontos lehet.

nyári munka

Ha diákmunkában dolgozol, akkor megnyílik a lehetőség, hogy munkakörnyezetben is tapasztalatot szerezz. Ez jól jön majd később, ha el szeretnél helyezkedni. Segít benne, hogy jobb legyél a hatékony időkezelés, a problémamegoldás, a csapatmunka és akár az ügyfélkezelés és kommunikáció terén.

Milyen munkákat érdemes átgondolni?

Eladó, pénztáros

Üzletek, boltok és szupermarketek is alkalmaznak diákokat. Ennek a munkának előnye, hogy te döntöd el, délelőtt, délután vagy hétvégén szeretnél dolgozni. Egy jó közösség alakulhat ki, ahova kellemes bejárni. Ha figyelsz, akkor pedig hasznos kereskedelmi tudást szerezhetsz.

Étterem és vendéglátóipari szolgáltatások

Éttermek, kávézók, cukrászdák, gyorséttermek állandóan keresnek diákokat, nyáron pedig a vendéglátóipari szolgáltatások pörögnek fel. Ez igen kemény meló tud lenni, viszont remek pénzkereseti lehetőség. Ha nyáron szeretnél a vendéglátásban dolgozni, érdemes jó előre tervezni.

Raktári munka

Ha nem szeretnél ügyfelekkel találkozni és kényelmes számodra, hogy a munka eléggé kiszámítható, nem állít állandóan megoldandó kihívások elé, akkor a raktározási és logisztikai feladatok remek megoldást jelenthetnek számodra.

Adminisztratív munka

Sok cég keres diákokat, akik segíthetnek az adminisztratív feladatokban. Az adatrögzítés, archiválás, fájlrendezés során bepillantást nyerhetsz a cég működésébe, kapcsolatokat szerezhetsz olyan vállalatoknál, ahol később el tudod képzelni, hogy teljes állásban dolgozz.

Állatkerti munka

Ha szereted az állatokat, izgalmas lehet besegíteni állatkertben vagy vadasparkban. Ez lehetővé teszi, hogy megismerd az állatkert működését, tanulmányozd az állatok viselkedését. Ha például állatorvosnak készülsz, akkor is kiváló ötlet.

A legtöbben nyáron vállalnak diákmunkát, így ilyenkor jelentős verseny van a jó munkákért. Érdemes már most jelentkezned diákszövetkezetbe, elvállalni néhány munkát, hogy megismerjenek és tudják rólad, hogy megbízható vagy. A MultiJob-nál remek munkákkal várjuk a jelentkezésed >>

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel