Dolgok, amikre meglepően későn jövünk rá

Szerző: Diákszemmel

Vannak dolgok, amiket kérdés nélkül elfogadunk.. egészen addig, amíg rá nem jövünk, hogy lehetne kérdezni. Megkérdeztek néhány embert, hogy mik voltak azok a dolgok, amikre meglepően későn jöttek rá, itt vannak a legérdekesebb válaszok.

Mindez valószínűleg abból adódik, hogy gyerekkorunkban megszokjuk, hogy készen kapjuk a dolgokat, és az a felnövés része, hogy rájöjjünk, a saját véleményünket is kialakíthatjuk bizonyos kérdésekben. Mégis, vannak dolgok, amik nagyon be tudnak ragadni, és csak meglepően későn jövünk rá, hogy gondolhatjuk másként, létezik másként, akarhatjuk másként. Amikor egyszercsak beüt a felismerés, csodálkozunk, hogy nem jöttünk rá hamarabb.

Reddit-en kérdezték meg a felhasználókat, mik voltak ilyen felismerések az életükben, ezekből szedtük össze a legérdekesebb válaszokat.

„Nincs olyan, hogy ‘majd amikor felnőttnek érzem magam’. 34 éves vagyok, és még mindig nem érzem jól megfogalmazhatóan felnőttnek magam.”

„Introvertált vagyok. Nem kell úgy viselkednem, ahogy az extrovertált barátaim teszik. Mire erre rájöttem..”

„A nagyszüleim házában volt egy gyönyörű óra, amiről elmondták, hogy olyan érzékeny szerkezet, hogy ha megmozdítjuk, elromlik. Amikor elkezdtem mesélni róla a feleségemnek, mosolygott, majd amikor már azt fejtegettem, hogy nem tudom, végül hogyan vihették el a házból azt az órát, már nagyon mosolygott, akkor rájöttem.

Természetesen csak azért mondták, hogy gyerekként ne matassunk azzal az órával, és ne rontsuk el valóban. Akkor persze elhittem. De még felnőttként sem esett le. Ja, mérnök vagyok.”

„Attól, hogy két ember szereti egymást, még nem biztos, hogy feltétlen együtt is kell lenniük, vagy hogy ez működni fog.”

„A magasságom meghatározza, hogyan viszonyulnak hozzám az emberek. Magas vagyok, megszoktam, hogy mindenki alacsonyabb nálam. Amikor elkezdtem a mostani munkahelyemen dolgozni, és érzékeltem, hogy a főnököm magasabb nálam, megtapasztaltam, hogy ez autoritást ad neki a szememben. Azóta igyekszem szándékosan érdeklődő kérdéseket feltenni másoknak, hogy csökkentsem a szemükben annak a hatását, hogy én vagyok a magasabb.”

„25 4%-a ugyanannyi, mint 4 25%-a.”

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel