Hogyan válassz jó diákmunkát nyárra?

Szerző: Diákszemmel

Vannak, akik suli mellett is dolgoznak, de sokan csak nyáron keresnek diákmunkát. Utóbbi esetben is érdemes a legtöbbet kihozni a lehetőségből a pénzkereset mellett. Hogyan lehet jól keresni, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni?

diákmunka nyári munka

A nyári diákmunka elsősorban a pénzkeresetről szól, de hasznos tapasztalatot, tudást is szerezhetsz vele. Ehhez jól kell választani, és persze néhány praktikus szempontot sem árt figyelembe venni.

Milyen készségeket tudsz felmutatni?

Mielőtt elkezdesz munkát keresni, gondold végig, milyen olyan készségeid vannak, amik segíthetnek egy jobb pozíció megszerzésében. Ha van valamilyen előképzettséged, ami segíthet egy izgalmasabb munka megszerzésében, használd ki a lehetőséget!

Milyen készségeket szeretnél fejleszteni?

Amikor kiválasztod a munkát, azt is érdemes eldönteni, hogy miben szeretnél fejlődni, amiben ez segíthet. Például ha a csapatmunkában, akkor olyan munkát keress, amiben másokkal kell együtt dolgoznod, ha az ügyfélkezelésben, akkor valami olyat, ahol a vásárlókkal kommunikálsz.

Milyen készségek fejlesztése lehet hasznos számodra?

Azt is érdemes végiggondolni, milyen olyan készségre tehetsz szert, ami később, amikor már a választott hivatásodban szeretnél elhelyezkedni, jól jöhet. Most szerezhetsz olyan releváns tapasztalatot, amit később beírhatsz az önéletrajzodba, és előnyt jelent az állásjelentkezésnél.

Mindezek mellett pedig van néhány szempont, amire érdemes odafigyelni, amikor az egyes munkák között válogatsz:

  • távolság: ne kelljen nagyon sokat utaznod
  • rugalmasság: mennyire tudod te előre meghatározni, hogy egy adott héten mikor akarsz dolgozni
  • munkaidő: tervezel annyi időt dolgozni, amennyi munkát elvárnak tőled?

Nem biztos, hogy a fenti szempontok mindegyikéből ki tudod hozni a maximumot, hiszen nyáron nagyon sokan keresnek diákmunkát. Ha még nem fogtál hozzá, érdemes elkezdeni keresni a lehetőségek között most >>

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel