Így indítsd el a karriered kizárólag a közösségi média segítségével

Szerző: Diákszemmel

Éppen munkakeresés előtt állsz, vagy hamarosan el kell kezdened ezzel foglalkozni? A közösségi média felületek segíthetnek a karriered elindításában!

karrier

Te vagy a saját márkád

Először is, érdemes elkezdeni úgy gondolni magadra, mint egy márkára. Minden alkalommal, amikor megosztasz magadról valami a social media felületeken, bizonyos szempontból valami fontosat mondasz magadról, az általad képviselt és fontosnak tartott értékekről. Ha ezt tudatosan tervezed és a leendő karrieredhez igazítod, aktivitásod az online térben a saját márkád építéseként is felfoghatod.

Alternatív önéletrajz

Sok hasonló jelölt közül nehéz kitűnni egy állásjelentkezés során, de ha a közösségi média profilod mint egy alternatív önéletrajzot használod, és sikerül elérned, hogy a toborzók meg is nézzék azt, sokkal többet mondhatsz el magadról, mint egy átlagos CV-vel.

Kreatív területen dolgozni akaróknak különösen passzol ez a forma, design ötleteid látványosan bemutathatók itt. De annak sem kell bánkódnia, akinek nem ennyire vizuális a tudása: érdeklődésed, gondolataid, ötleteid mind megoszthatók és közösségi média bejegyzéssé alakíthatók!

Lehetőség a bemutatkozásra

Sokan azt érzik, hogy egy állásinterjún nem tudják megfelelően prezentálni, hogy mennyire alkalmasak lennének egy munkára, vagy mennyire érdeklődnek, milyen tudással rendelkeznek. Ha azonban ezt megteszed a közösségi médiában, számodra sokkal kötetlenebbül, akkor az ide készített videóidat megnézve a leendő munkaadóid sokkal jobban megismerhetnek – ahogy te szeretnéd!

Ha ezt tudatosan felépíted, már csak azt kell elérned, hogy a toborzók megnézzék a közösségi média profilod. Ha jól csinálod és érdekesen, akkor úgyis ott ragadnak, és több tartalmadat is megnézik!

És végül: építs kapcsolatokat

Kezdj el követni olyan embereket a közösségi médiában, akik azoknál a cégeknél, olyan pozíciókban dolgoznak, amerre te is szeretnél elindulni. Kommentelj, lépj interakcióba a bejegyzéseikkel. Teljesen közvetlen módon kezdhetsz el kapcsolatokat építeni, ami hozzásegíthet, hogy jobban észrevegyenek, amikor aktívan munkát keresel.

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel