Toborzók tanácsa állásjelentkezőknek

Szerző: Diákszemmel

A toborzó szakemberek pontosan tudják, mik azok a jellemző viselkedések álláskeresés során, amivel a leginkább rosszat teszel magadnak. Vagy ami egyszerűen csak nem korrekt, és oda kellene figyelned, hogy ne csináld.

állásjelentkező

Most olyan tanácsokat szedtünk össze, ami egy-egy toborzó szakember első ötlete volt, amikor arról kérdezték, mit mondana az álláskeresőknek, mit ne csináljanak.

1. Ne ghostold a toborzót

Nekik nagyon megnehezíted a munkájukat, de saját érdeked is, hogy ne csináld. Nem tudod, mikor kerülsz kapcsolatba újra ugyanazzal a HR-essel, vagy mikor lesz szükséged a segítségére valamiben, amikor nem melletted szól, hogy már bizonyítottad, megbízhatatlan vagy.

2. Ne félj megmutatni a személyiséged

Egy állásjelentkezés során a jelentkező tapasztalata és tudása természetesen a legfontosabb szempontok, de a személyiség és az erről szerzett benyomás is benne van a top 3-ban. Egy kutatás szerint a munkaadók 77%-át befolyásolja a jelentkező személyisége a felvétel során, sokkal jobban, mint a végzettség (13%) vagy a megjelenés (12%).

Bátran vállald fel, ki vagy, lehet, hogy nem leszel szimpatikus, de ha túl biztonsági játékos vagy, az akár épp ugyanúgy járhat a nem felvételeddel. Arra érdemes odafigyelni, hogy találd meg a határvonalat a magabiztos és az arrogáns között.

3. Minőség a mennyiség helyett

Sokan azt gondolják, hogy nagyobb eséllyel veszik fel őket valahova, ha minél több helyre küldik el a jelentkezésüket. Valójában érdemes inkább kevesebb helyre, de személyre szabottan jelentkezni. Átalakítani az önéletrajzod az adott munkára, utánanézni a cégnek és olyan érveket írni a jelentkezés mellé, amiből látszik, tényleg érdekel a pozíció.

Ha mindenki így csinálná, a HR-eseknek is sokkal kevesebb jelentkezést kellene átfésülniük, amit sokkal alaposabban tehetnének, így mindenki számára jobb lenne a jelentkezési folyamat.

+1 Ne vedd magadra

Sokan személyes elutasításnak veszik, ha nem járnak sikerrel egy-egy jelentkezés során. Ne vedd magadra, ha nem téged választanak, számos oka lehet. Amin érdemes ilyenkor elgondolkodni, az az, hogyan alakíthatod át a munkakeresési technikád – és nem saját magad! – úgy, hogy nagyobb eséllyel téged válasszanak.

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel