A legjobb app-ok, ha kézben tartanád a feladataid

Szerző: Diákszemmel

Az lesz az újévi fogadalmad, hogy jövőre sokkal rendszerezettebb leszel, célokat tűzöl ki és tudatosan haladsz a megvalósítás felé? Ajánlunk néhány eszközt, ami segít megvalósítani!

feladatlista

Akár az a típus vagy, aki fogadalmakat tesz, akár csak egyszerűen érzed magad fölé magasodni a vizsgaidőszak feladatait, van néhány applikáció, ami hatékonyan tud segíteni, hogy jobban kövesd, mivel hogy is haladsz.

Mérhető és időhöz kötött feladatokhoz: Strides

Ez az app azokhoz a célkitűzésekhez a legjobb, amit SMART-nak is neveznek – a „smart” angolul értelmest jelent, és ezt adja ki a specific, measurable, achievable, relevant, time-bound (vagyis specifikus, mérhető, teljesíthető, releváns, időhöz kötött) szavak első betűinek összeolvasása. Na, hát értitek.

Az app tehát az ilyen célok követéséhez a legalkalmasabb, mutatja, hogyan haladsz egyes feladatokkal és emlékeztetők tartoznak hozzá, ami segít a jó szokások kialakításában.

Ha komplex célokat bontanál le kisebb egységekre: Todoist

Az egyik legnépszerűbb app a kategóriában, ami összetett feladatokat segít lebontani kisebb egységekre. Csoportmunkához is jól használható.

Az ingyenes verzióban 5 projektet indíthatsz és egy hétre visszamenően láthatod a history-t.

Ha nagyon elfoglalt vagy: TickTick

Ezzel az app-al beállíthatsz „idegesítő értesítéseket”, amelyek emlékeztetnek a sürgős vagy különösen fontos feladatokra akár többször is egy nap. Hangfelismeréssel le is diktálhatod neki a to-do listádat.

Beállíthatsz rajta hely-alapú értesítéseket, amelyek akkor fognak felugrani, ha egy adott helyen tartózkodsz. Ha teljesíted a feladatod, pontot kapsz, ha nem, pontlevonást – ideális annak, akiben erős a versenyszellem.

Ha komolyan gondolod az időrendet: Clockify

Alapvetően egy időbeosztás-appról van szó, de épp ezért alkalmas a célok követésére is, mivel ennyire időrendet követ. Mérheted, pontosan mennyi időt töltesz egy adott feladat elvégzésével, ami hasznos lehet, ha tökéletesítenéd a tervezést: jobban fogod tudni, melyik feladatra mennyi időre is van szükséged valójában.

Beépített Pomodoro-időmérője is van, és annak megállapításában is segít, hogy a nap mely szakaszában vagy a leghatékonyabb – így ehhez igazíthatod a feladataid beosztását.

Ha gamifikálni szeretnéd: Habitica

Ez az app teljes mértékben a feladatok teljesítésének gamifikálásával játszik: kapsz egy avatart, aki növekszik, és jutalmat kap, ha megcsinálod a feladataid. Ha nem, büntetést kap. Úgy tudod követni, hogy is haladsz a feladataiddal, hogy megnézed, mennyire boldog az avatarod.

Ha szereted az egyszerűséget: Joe’s Goals

Ha a korábban felsorolt app-oknak mind volt egy jól kiemelhető fókusza, akkor ennek az egyszerűsége az. Réginek néz ki, és az is: egy weboldal, amin felviheted a céljaid, és ez heti bontásban megjelenik. Ha megcsináltál valamit, kipipálhatod. Ha ez a vizuális egyszerűség az, ami segít számodra átlátni a feladatokat, akkor ez a neked való.

Megtalálni a motivációt a feladatokhoz nem mindig egyszerű, ahogy jól beosztani a feladatokat sem. Ezek az app-ok olyan segítséget adhatnak, amivel rendszerezettebbé válhatsz, és hatékonyabban tudod követni a feladataid.

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel